.
Helle Vanderheyden
maandag 26 december 2022

Helle Vanderheyden prefereert de planken boven tv en ‘De Kotmadam’

Al 5 jaar onder het stof

Er zijn heel wat acteurs die hun carrière gestart zijn in ‘De Kotmadam’. Toch ziet Helle deze rol niet als een springplank maar eerder als iets extra bij de afwisseling die ze zo nodig heeft.

Interactie met het publiek, live spelen, zingen, dansen... is meer haar ding. “Ik heb wel wat gastrollen gedaan voor tv, maar geen grote. Ik zou nochtans graag eens willen meespelen in een soap. Ik hou van afwisseling en nieuwe uitdagingen”, aldus Helle Vanderheyden in Story.

Het 24ste seizoen van ‘De Kotmadam’ lag 5 jaar onder het stof in de archieven van VTM. Toch had Helle daar geen probleem mee. Ze is wel benieuwd wanneer ze seizoen 25 gaan uitzenden.

Hella zat zelf ooit op kot in Tilburg en zou het iedereen aanraden. “Het is een goede manier om voor jezelf te leren zorgen. Het heeft mij veel zelfstandiger gemaakt”, aldus Helle.

Na haar studies startte ze meteen bij ‘De Kotmadam’ en daar werd ze met open armen ontvangen. Ook Katrien Devos hielp en coachte haar. “Ja, Katrien ís gewoon de Kotmadam, hé. Voor haar was de reeks niet gewoon maar een job, maar eerder een passie”, zo vertelt Helle aan Story.

Bio van Helle Vanderheyden