.
Helmut Lotti
woensdag 22 februari 2023

Helmut Lotti: “Een grote naam zegt ook niet alles”

Hij gooide het over een andere boeg

Jarenlang werkte Helmut Lotti samen met zijn manager Piet Roelen. Tot hij in 2010 besloot dat het genoeg was geweest. Helmut wilde het allemaal zelf proberen en dat kende successen, maar ook tegenvallers.

Na het mindere succes van zijn cd ‘Fait, Hope & Love’, trok hij terug naar Piet Roelen om daar de goeie raad te krijgen die hij nodig had.

Piet raadde Helmut aan om de helft van de nummers weg te gooien en een nieuwe versie te maken. Helmut maakte ‘The Comeback Album’ en daardoor kreeg Piet Lotti’s carrière terug op de rails.

“De arrangementen van de internationale gerenommeerde mens met wie ik gewerkt had, heb ik veranderd. Ik heb geleerd dat een grote naam ook niet alles zegt. Ik moet het kunnen voelen”, zegt Helmut in Dag Allemaal.

Als artiest krijg je natuurlijk heel vaak complimentjes, maar moet je ook veel kritiek slikken. Maar daar trekt Lotti zich weinig van aan. Hij luistert maar naar een paar mensen, en één daarvan zal altijd Piet zijn. “Hij is mijn artistieke vader die me heeft geleerd hoe ik me het best professioneel gedraag. Want ik ging alle kanten op natuurlijk. Dat was heerlijk voor de pers, die mijn stoute uitspraken gretig publiceerde, maar het ging soms te ver.”

Bio van Helmut Lotti

Meer Over:

Helmut Lotti