.
Helmut Lotti
maandag 18 december 2023

Helmut Lotti: “Fans moeten vooral doen waar ze zin in hebben”

Hij trekt nu een jonger publiek aan

In elk goed huwelijk en elke goede relatie wordt wel eens ruzie gemaakt. Al is dat bij Helmut Lotti en zijn Marieke niet het geval. Zij lijken een perfecte match te zijn.

“Wij hebben nog nooit geroepen tegen elkaar. Nog nooit. Wij zijn twee puzzelstukken die in elkaar geschoven zijn: geen frictie, geen spanning. Dat pure, stressvrije geluk heb ik in al mijn relaties ervaren, maar het bleef nooit lang duren. En nu, met Marieke, lukt dat wél. Wat er ook gebeurt, wij blijven lief voor elkaar. Dat kan melig klinken, maar dat is dan maar zo. Ik heb wat ik verlang: iemand met wie ik de dingen kan delen zonder dat daar een inspanning voor nodig is. Eindelijk is de liefde vanzelfsprekend”, zegt Helmut gelukkig in Humo.

In Vlaanderen zullen er natuurlijk fans zijn die een serieuze boon hebben voor Helmut en die misschien wel wat verliefd zijn. Liefdespoëzie en geparfumeerde slipjes, ze hoeven zich ondanks zijn relatie, van Helmut niet in te houden.

“Fans moeten vooral doen waar ze zin in hebben. Sinds ik metal zing, is de gemiddelde leeftijd op mijn concerten flink gedaald. Plots zie ik weer betrekkelijk jonge vrouwen, euh, redelijk wild doen voor het podium. Onlangs waren er twee die een foto wilden na het concert. 'Kunt gij dat wel aan, Helmut, twee vrouwen tegelijk?' Ik heb geantwoord dat dat afhangt van de taakverdeling. Terwijl ik eigenlijk dacht: natuurlijk kan ik dat niet aan. Me op één partij concentreren is al werk genoeg.”