.
Helmut Lotti
donderdag 19 september 2024 14:00

Helmut Lotti: “Geluidstechnicus overleden”

Oog in oog met de dood

Samen met Zita Wauters, Ruth Beeckmans, Tine Embrechts en Manu Van Acker loopt Helmut Lotti de komende weken stage als verpleegkundige in het UZ Leuven voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’ op VTM.

“Het is best spannend”, zegt Helmut aan Het Laatste Nieuws. Tijdens de spoedcursus hebben we onder meer geleerd hoe je mensen moet reanimeren. Ik wilde altijd al weten hoe je een hartmassage moet geven, want je weet nooit dat iemand in je omgeving plots iets aan zijn hart krijgt.” En daar kan de zanger helaas van meespreken. Tijdens opnames voor een Nederlands tv-programma, zag hij ooit een geluidstechnicus voor zijn ogen sterven.

“De klankman vroeg me of alles oké was met mijn klank, terwijl hij bovenaan een trap stond”, herinnert Helmut zich. “Terwijl ik hem antwoordde, schoof hij met de trapleuning in de hand naar beneden tot bij mij. Ik hoorde hem nog reutelen. Hij schokte drie keer en daarna bewoog hij niet meer... Er schoot meteen iemand te hulp om hem te reanimeren, twintig minuten lang, maar het was al te laat. Die man is tegen mij aan gestorven, dat was heel heftig, je voelt je machteloos.”