.
Helmut Lotti
woensdag 20 maart 2024

Helmut Lotti: “Iedereen heeft zo’n kanten”

Ook hij

Wie komende zomer zich op een metalfestival begeeft, loopt de kans om er Helmut Lotti tegen het lijf te lopen. Ook deze zomer is hij van plan om vaak als Hellmut Loti op te treden en trekt hij ook dit keer zijn leren jekker aan.

Dat de zanger ook van Metal houdt, was toch een kantje wat veel mensen niet hadden verwacht. Maar zo zijn er wel meer dingen die mensen nog niet over hem weten.

“Op mijn dertiende kreeg ik van mijn vader het boek ‘Ontmoeting met je schaduw’ cadeau. Ik heb het meteen gelezen. Iederéén heeft schaduwkanten. Stukjes die minder snel het daglicht zien. Om die reden heb ik in 2013 de kleinkunstplaat Mijn hart en mijn lijf gemaakt. Ik was het beu dat mensen mij enkel zagen als 'die zanger met die lieve liedjes van andere artiesten'”, vertelt Helmut in Story.

De zanger heeft veel meegemaakt met zijn vrouwelijke fans. Zij zagen hem vaak als die aaibare gast die je in zijn wang kon knijpen.

“Sommige dames zelfs nog iets lager. Waarop ik hen ostentatief bij de pols moest nemen. Ik was godverdomme 40 jaar. Moest ik nu echt de plechtige communicant blijven uithangen?!'”