.
Helmut Lotti
woensdag 27 maart 2024

Helmut Lotti: “Ik blijf mijn grenzen aftasten”

Dat is ook nodig

We kennen Helmut Lotti natuurlijk vooral als klassieke zanger. Maar de laatste tijd is hij toch een andere weg in geslagen, namelijk die van heavy metal zanger.

“Het begon echt pas te kriebelen na de promostunt voor de Top 1000 van Radio Willy, waarvoor ik Run to the Hills van Iron Maiden zong. Op Mijn hart en mijn lijf staan wel een paar harde rocknummers. Dat ruigere stemregister zit wel in mij. En dat bevalt me”, zegt Helmut in Story.

Helmut is van het principe dat je een talent niet moet verbergen. Dat is geen wijze raad die hij van thuis uit meekreeg, maar wel hoe hij in elkaar zit.

“Tony Bennett zat zwaar aan de drugs toen een jazzlegende hem vertelde: 'Zondig niet tegen je talent, daar heb je het niet voor gekregen.' Toen heeft hij zich herpakt. De woorden van Bennett - hij heeft me die anekdote ooit zelf verteld - ben ik nooit vergeten. Als je ergens in uitblinkt, wat dan ook, ben je het aan de maatschappij verplicht om daar iets mee te doen. Ik blijf mijn grenzen aftasten en nieuwe dingen proberen.”

Bio van Helmut Lotti

Meer Over:

Helmut Lotti