.
News Image

Helmut Lotti: “Ik heb dat moeten leren loslaten”

Hij was er intensief mee bezig

Helmut Lotti heeft graag de touwtjes in handen. Hij heeft graag zicht over hoe het met zijn plantenverkoop gaat en of tickets voor zijn concerten wel goed verkopen. Al heeft hij dat de voorbije jaren wel iets meer kunnen loslaten.

“Vroeger belde ik drie keer in de week om te vragen hoeveel platen er verkocht waren. Ik heb dat gedaan zolang ik op nummer 1 stond, en dat was eigenlijk heel krampachtig. Dat is hetzelfde als met een nieuwe auto. Altijd controleren of die er nog perfect uitziet en bij de eerste schram ben je ongelooflijk pissed off en kwaad”, lacht Helmut in Dag Allemaal.

Na een tijdje moet je er je vanzelf bij neerleggen dat perfectie niet bestaat en dat moest Helmut ook. Hij moest er zich bij neerleggen dat hij niet altijd op nummer 1 kon staan.

“Je streeft daar wel nog naar, maar je leert ‘pfff’ zeggen. Nu durf ik dat. Pas op, niet voor iets dat op het podium in orde moet zijn. Maar wat niet echt belangrijk is, de dingen die buiten mij liggen, die kan ik loslaten.”

En dat heeft een positieve invloed op Helmut. Hij voelt minder druk en is daardoor gelukkiger. ‘Wat je niet kan controleren, moet je gewoon loslaten.”

Download onze app voor Android of iOS