.
Helmut Lotti
maandag 6 maart 2023

Helmut Lotti: “Ik was ongerust want de zaal zat niet vol”

Het was een gevolg van corona

Helmut Lotti is altijd een beetje een controlefreak geweest. Het was soms zo erg dat hij er zich erg druk in kon maken, ook vlak voor een optreden.

“Tijdens mijn concert in de Elisabethzaal in Antwerpen zag ik veel lege plekken in de zaal en werd ik ongerust. Volgens mijn concertpromotor was de zaal nochtans uitverkocht. ‘Maar wat betekenen al die lege plekken dan?’ zei ik. Het concert was uitgesteld door corona, we hadden duidelijk gecommuniceerd, maar toch waren er mensen die het blijkbaar niet wisten of verhinderd waren en niet beseften dat ze hun ticket konden teruggeven”, vertelt Helmut in Dag Allemaal.

Toch werd Helmut gerustgesteld dat hij met een 70% volle zaal niet mocht klagen, dat andere concerten voor geen meter verkochten.

“Omdat ik een buffer heb, was de coronaperiode voor mij veel minder dramatisch dan voor veel anderen. Als je in zo’n periode als jonge artiest een plaats uitbrengt, is je carrière al op voorhand gefnuikt.”

Helmut en zijn entourage besloten om zijn album ‘The Italian Songbook’ uit te brengen als alles voorbij was. Maar in september 21 was dat nog niet het geval. “We moesten de concerttoer alsmaar verplaatsen en nog vervelender was dat we die plaat een jaar moesten trekken. We hebben uiteindelijk beslist vier extra tracks op te nemen en die op een nieuwe uitgave te zetten.”