.
Helmut Lotti
zondag 26 maart 2023

Helmut Lotti: “In bed wil ik vergeten dat er twee lichamen zijn” 

Helmut Lotti intiem 

Verliefd worden is geen probleem vindt Helmut Lotti, maar je moet er wel mee oppassen. “Ze legt een sluier over je beoordelingsvermogen. Het is pas later, wanneer de werkelijkheid indaalt, dat je de dingen weer helder ziet”, legt hij nuchter uit in Humo.

Het beeld van een vrouw die naakt het bed uitstapte kon al genoeg zijn om er verliefd op te worden, geeft hij toe. “Wauw, dacht ik dan, dit is het! Maar dat is verliefd worden op een beeld, op een idee. Het is geen basis voor een relatie.”

Als Helmut Lotti moet kiezen tussen een propvolle agenda of de liefde, kiest hij voor het laatste. “Huiselijk geluk is me dierbaarder dan de voldoening die ik uit zingen haal,” verklapt hij.

Dat je als koppel helemaal in elkaar moet opgaan is voor Helmut niet absoluut. “Op erotisch vlak wel: in bed wil ik vergeten dat er twee lichamen zijn. Maar buiten de slaapkamer vind ik het net belangrijk dat twee geliefden niet helemáál in elkaar verdwijnen.”

Daarnaast vindt de zanger openheid erg belangrijk. “Je mag een klein geheimpje hebben, maar geen kasten vol”, benadrukt hij in Humo.