.
Helmut Lotti
vrijdag 1 december 2023

Helmut Lotti maakt lied voor BOB-campagne

Helmut Lotti maakt lied voor BOB-campagne

'Er hoeft maar één BOB te zijn’, met dit speciaal voor de gelegenheid geschreven lied draagt Helmut Lotti via radiospots en via sociale media deze winter de boodschap van de BOB-campagne uit. De Belgische bestuurders blijven immers nog te vaak tellen hoeveel ze mogen drinken. Ondanks de dalende trend in het aantal positieve tests de voorbije campagnes, geeft een kwart van de bestuurders namelijk aan in de laatste maand gereden te hebben wanneer ze mogelijk te veel gedronken hadden. Zoals steeds zal de politie tot eind januari in het hele land controleren op alcohol achter het stuur. De boodschap van de affiches zal ook te zien langs de Vlaamse snelwegen met als slogan: ‘Wie drinkt, rijdt niet’.

Helmut Lotti zijn internationale carrière schoot als een komeet naar omhoog met ‘Helmut Goes Classic’. Dat album werd uitgebracht eind 1995. Enkele weken later startte de allereerste BOB-campagne.

28 jaar later neemt Helmut vol enthousiasme en overtuiging zijn rol als BOB-ambassadeur op. Met de speciaal voor de gelegenheid geschreven rocksong ‘Er hoeft maar één BOB te zijn’, spoort hij bestuurders aan om niet te drinken als ze nog gaan rijden. Bij de song hoort een videoclip die via sociale media verspreid gaat worden en van het refrein wordt een radiospot gemaakt die op Radio2 te horen zal zijn.

Helmut Lotti: “Als ik uitga en absoluut wil drinken, zal ik ervoor zorgen dat iemand me naar huis brengt. Ik vind drinken en rijden zelf een nefaste combinatie, daarom wil ik graag de BOB-campagne ondersteunen. Meer nog: ik wil gerust zelf Bob zijn als het nodig is. Daar doe ik anderen ongetwijfeld een plezier mee!’”

Download onze app voor Android of iOS