.
Helmut Lotti
woensdag 22 maart 2023

Helmut Lotti: “Mijn eerste vriendinnetjes vonden mij saai”   

En hoe zit het nu?  

Helmut Lotti kreeg als kind een heel frivool beeld van de liefde voorgeschoteld. Het motto van zijn nonkel was ‘Fretten, poepen, chachacha’, verklapt hij in Humo.

Maar ook zijn moeder stuurde hem ooit een ansichtkaartje uit Spanje met een vrouw in bikini erop. Bij het likken aan de kaart, verdween de bikini. “Dat was dan zogenaamd leuk, maar ik kon daar helemaal niet mee lachen”, reageert de zanger. “Ik wilde zoiets niet van mijn moeder krijgen: die moest heilig zijn, en ver boven alle vulgariteit verheven.”

De zanger bekent dat hij vroeger ‘Tina’ las omdat hij meer wilde weten over relaties en over de wereld van tieners. De liefde telde, niet de avontuurtjes. “Die ernst zat me weleens in de weg: mijn eerste vriendinnetjes vonden mij saai”, blikt hij lachend terug.

Helmut Lotti wil zijn bewogen verleden niet in de weg laten staan van een nieuwe relatie. “Marieke bijvoorbeeld kan er niet aan doen dat ik problemen heb gehad. Zij is gewoon haar vrolijke, lieve zelve.”

“Ik weiger ook om voorzichtiger ter worden”, benadrukt de zanger in Humo. Daarom zegt hij zich in de relatie met Marieke gesmeten te hebben zoals hij het als 19-jarige ook deed.