.
Helmut Lotti
zaterdag 1 april 2023

Helmut Lotti: “Mijn eerste vrouw en ik hebben elkaar heel erg beschadigd” 

Waar liep het fout?  

Dat zijn drie mislukte huwelijken de grootste nederlaag van zijn leven waren, lazen we in 2019 al in De Morgen. En dan vooral het feit dat hij zijn eigen dochter erin betrok. Humo vraagt Helmut Lotti waarom.

De zanger was zelf erg gekwetst toen hij zes was en zijn vader het huis verliet. “En vervolgens beleefde ik het drama van mijn moeder en mijn stiefvader óók vanop de eerste rij”, bekent Helmut. “Ik nam me voor om het anders te doen.”

En hoewel hij koste wat koste zijn eerste relatie in stand wilde houden, merkte hij dat het niet mogelijk was. “Mijn eerste vrouw en ik hebben elkaar toen heel erg beschadigd”, geeft Helmut met spijt toe. “Je kunt een ruzie wel bijleggen, maar het lelijks dat je naar iemand geroepen hebt, krijg je nooit uitgewist.”

En een slechte relatie is ook niet bevorderlijk voor de monogamie, vindt de zanger. “Zodra de dingen verkeerd lopen, begin je anders te kijken naar de stolp waar je onder woont”, legt hij uit in Humo. “En als je jezelf niet aanvaard voelt, denk je sneller: foert.”

“En nooit is de relatie daarna nog hetzelfde, want in je hoofd zit het bedrog, en dat krijg je er niet meer uit”, besluit Helmut Lotti emotioneel.