.
Helmut Lotti
dinsdag 14 maart 2023

Helmut Lotti: “Moeilijk gaat ook geldt niet voor de liefde” 

Wat is hij gelukkig.  

Een hobbelig liefdesparcours, dat is het minste wat je kan zeggen over Helmut Lotti. In Humo doet hij zijn boekje open over zijn drie huwelijken. “Drie keer heb ik het uitgesproken: ’In goede en kwade dagen’. En op zich vind ik dat nog steeds een waardevolle belofte.”

Met kinderboekenschrijfster Marieke van Hooff is hij ondertussen zes jaar samen. En de zanger is dolgelukkig. Hij gelooft nog steeds in de huwelijksbelofte, alleen moet je opletten dat je de kwade dagen niet zelf organiseert.

“Ik heb veel te veel tijd en energie gestoken in relaties vanuit de gedachte dat moeilijk ook gaat”, haalt Helmut de schouders op. “Moeilijk gaat ook’, geldt voor het beklimmen van een berg, voor een verbouwing, voor het uitzweten van een ziekte. Maar niet voor de liefde.”

Hij geeft toe te vaak gedacht te hebben dat je de minder leuke eigenschappen aan je partner nog kan veranderen. “Maar de dingen die je vanaf het begin al ergeren, worden doorgaans alleen maar groter”, geeft de zanger toe in Humo.

En Helmut bedoelt dan niet de kleinere onvolkomenheden. “Die zijn mooi én nodig”, glimlacht hij. “Onhandigheid bijvoorbeeld: zie ik Marieke klunzen, dan word ik overspoeld door vertedering.”