.
Helmut Lotti
donderdag 20 juni 2024

Helmut Lotti: “Van hem begreep ik de teksten wel” 

Hij was de eerste 

Elvis Presley zal voor altijd het grote voorbeeld blijven van zanger Helmut Lotti. Welk genre Helmut ook brengt, Elvis zal altijd in zijn repertoire zitten.

Een van zijn favoriete nummers is ‘Twenty Days & Twenty Nights’. Een parel onder de nummers van Elvis, maar een nummer dat veel te weinig mensen kennen.

“Op een gegeven moment zingt hij: 'I fooled around and did it well, but I just couldn't ring the bell, without her.' En de manier waarop hij 'I just couldn't ring the bell' zingt, is echt onnavolgbaar. Geen enkele zanger kan zó zingen. Je kan het ook niet imiteren. Er zit daar iets heel speciaals in zijn stem. Die vibrato, die energie! Als je dat hoort, kan je alleen maar denken: 'Holy fuck! That's why he's The King'!”, lacht Helmut in Primo.

Weinig jonge mensen zijn echt bezig met de tekst van een nummer, maar Lotti luisterde al heel snel naar wat Elvis allemaal zong.

“Hij was de eerste artiest van wie ik de teksten begreep. Omdat hij de kunst verstond om de teksten naar jou te brengen. Bij veel artiesten moet je geconcentreerd zitten luisteren om te begrijpen waarover ze het hebben, bij Elvis vóel je dat gewoon. Hij kon zijn ziel veruitwendigen via zijn keelgat. Daarom is hij voor mij gewoon de beste.”

Bio van Helmut Lotti

Meer Over:

Helmut Lotti