.
Henny Huisman
maandag 15 juli 2024

Henny Huisman: “Ze komen pas als zij thuis is” 

 Anders niet

50 jaar, zolang zijn Henny Huisman en zijn vrouw Lia al met elkaar getrouwd. Lia houdt haar man met beide voetjes op de grond en is net iets nuchterder dan haar man. Maar het is net dat die hen in balans houdt.

“Ik weet nog dat ik euforisch thuiskwam van mijn ontmoeting met de toenmalige Sovjetleider Michail Gorbatsjov. Van Lia kreeg ik te horen dat het allemaal leuk was, maar of ik eerst even met onze hond naar de dierenarts kon. Dat vond ze belangrijker. En dat is ook zo. Ik vind het fijn dat ze nooit in die hysterie meegaat. Ze blijft haar eigen pad volgen. Maar ze laat mij ook vrij om in die tv- en radiowereld te blijven ronddartelen”, klinkt het bij Henny in Primo.

Lia is al oma, net zoals Henny ondertussen ook opa is. Samen hebben ze zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Al lijkt oma toch een streepje voor te hebben bij de kleinkinderen.

“Als ze vragen of oma thuis is, komen ze pas als Lia ook daadwerkelijk thuis is. Maar ik ben er ook, zeg ik dan. Dat vinden ze anders. Ik ben er voor ze wanneer er gekkigheid uitgehaald moet worden. Ik ben meer van het plagen. Ook als ze hun vriendjes en vriendinnetjes meenemen. Lia gaat echt met ze zitten en maakt het gezellig.”

Bio van Henny Huisman

Meer Over:

Henny Huisman