.
Herbert Flack
dinsdag 6 juni 2023

Herbert Flack: “Ik wilde niet na vijftien jaar inspecteur Van In blijven” 

Hij wou iets anders 

Lang geleden dat we nog iets gehoord hebben van Herbert Flack. Hij verdween na ‘Familie’ even van het scherm en van het podium weg en had wat tijd nodig voor zichzelf en voor zijn gezondheid. Herbert verloor een tijd geleden zijn partner Fabienne en dat hakte er serieus op in.

Maar binnenkort staat Herbert terug op het podium in ‘Assisen V: De Pizzamoord’. Herbert heeft er heel veel zin in en kijkt er erg naar uit om weer op de planken te staan. “Mijn personage is eerder een marginaal typ en hij bezigt het Antwerps dialect. Heel geestig om te doen”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Herbert heeft het naar zijn zin in het theater en het doet hem veel deugd om terug op de planken te kunnen staan na een moeilijke periode.

“We amuseren ons ook bij het maken van deze voorstelling. ‘Assisen’ komt voort uit ‘Aspe’. Toen het laatste seizoen op tv iep, vroegen producent James Cooke en regisseur Frank Van Laecke of ik zin had in een theaterversie. Op het toneel zou Aspe dan het publiek als getuigen krijgen.”

In het eerste seizoen speelde Herbert samen met Niels Destadsbader, het tweede met Jelle Cleymans. “Beide waren een groot succes. Het was leuk om te doen en de aanvaarding van het publiek was echt een geschenk. Maar ik wilde na vijftien jaar niet meer aan inspecteur Van In blijven vastzitten.”

Bio van Herbert Flack

Meer Over:

Herbert Flack