.
News Image

Herbert geeft Petra & Sammy compliment

Je zou voor minder gaan blozen.


~Momenteel staan Petra & Sammy in de Ultratop 50 Vlaams op nummer 49 met “Dinge Dong”. De meeste mensen zullen Petra Lerutte nog kennen als zangeres van het duo Sha-Na. Eigenlijk leerde het koppel elkaar kennen zo'n 20 jaar geleden. Sammy was toen muzikant bij Sam Gooris in “10 Om Te Zien” van VTM. In datzelfde programma was Petra toen danseres bij verschillende artiesten. Het probleem toen was dat Sammy 5 jaar jonger was dan Petra. Hij was op dat ogenblik nog maar 17 jaar jong. Nadien zag men elkaar eigenlijk niet meer terug. Op een avond was Claudia, de andere zangeres van Sha-Na eens aanwezig in de horecazaak van Sammy. Sammy vroeg om Petra uit te nodigen en na wat aandringen kwam Petra toch naar deze zaak. Daarna sloeg de vonk pas echt over. In mei zullen ze 5 jaar een koppel vormen.



Sammy is vooral muziekschrijver en dat doet al van toen hij nog heel jong was. Hij schreef al talloze hits voor o.a. Kabouter Plop en Bart Kaëll. “Dinge Dong” is het derde lied waarbij Petra & Sammy ook samen zingen. Met “Ritme van jouw hart” is alles begonnen. De tweede single “Dans jezelf Dizzy” scoorde al iets beter. En deze derde en nieuwe single lijkt toch op een grotere doorbraak te wijzen. Nu werken ze samen met Hans Kusters, die ook samenwerkt met Clouseau.



De droom van Petra & Sammy is om samen op het podium te staan en gevraagd te worden door de organisatoren. Herbert Verhaeghe had trouwens een speciale intro in petto in “Ment op zondag”. Hij vergeleek hun nu al met Nicole & Hugo, waarbij Petra in lachen uitbarstte.


Bio van Nicole & Hugo en Petra & Sammy