.
Herman Brusselmans
zondag 7 mei 2023

Herman Brusselmans: “Je moet het toch maar durven”

Hij kent hem niet supergoed

Wanneer je Jeroom op televisie ziet verschijnen, zie je een droge cartoonist met een fantastisch gevoel voor humor, maar weinig emoties.

Maar de realiteit is anders. Althans als we zijn vele collega’s toch mogen geloven. En wie naar ‘Boris’ heeft gekeken, kan zich daar ook wel in vinden.

“Ik denk niet dat Jeroom een masker opzet. Het is niet omdat je comedian bent, dat je geen gevoelens hebt en omgekeerd. Dat zou absurd zijn en mag je niet verwachten. Dat zijn twee eigenschappen van een mens, het toont aan dat hij menselijk is. Ik vind dus dat hij zeker nog geloofwaardig kan zijn als cynisch jurylid in de mens”, klinkt het bij een collega in Dag Allemaal.

Herman Brusselmans kreeg dan weer vaak de andere Jeroom te zien. “Hij leek me toch erg teruggetrokken en bleef vooral in z’n loge zitten om daarna gewoon z’n ding te komen doen tijdens de opnamen.”

Maar toch is Herman ook fan van het programma ‘Boris’ en heeft hij veel bewondering voor Jeroom. “Plots ook je emotionele kant laten zien, da’s niet niks. Je moet het durven, om die confrontatie met het publiek aan te gaan. Die interviews met z’n moeder, die zijn telkens toch heel pakkend.”

Bio van Herman Brusselmans en Jeroom