.
Herman Verbruggen
vrijdag 26 augustus 2022

Herman Verbruggen: “Die kon realiteit niet van fictie onderscheiden”

Hij verklapt zijn celebrity-crush

Herman Verbruggen mag dan vooral gekend zijn als Marckske uit ‘Fc De Kampioenen’, hij kan zoveel meer dan enkel die rol. Zo speelde hij deze zomer mee in ‘Weekend Cowboys’, een productie van de Sven De Ridder Compagnie.

Had Herman geen acteur geweest dan was hij waarschijnlijk in de horeca terecht gekomen. Dat vertelt hij zelf in Story. “In een open keuken, of – nog beter- als maître. In een goed restaurant worden al je zintuigen geprikkeld en daardoor is het één van de meest complete spektakels die er bestaan.”

In tegenstelling tot zijn personage Marc zou het dus geen geneeskunde zijn geworden. “Dat moet het grootste misverstand zijn dat ik ooit over mezelf heb gelezen. Op mijn wikipediapagina stond een hele tijd dat ik twee jaar geneeskunde heb gestudeerd. De schrijver van die tekst had blijkbaar moeite om fictie en realiteit uit elkaar te houden.”

Als Herman in de buurt is, kan er altijd gelachen worden. Een serieus antwoord op de vraag wie zijn celebtritycrush is, is dan ook moeilijk om te geven.

“Willy Naessens. Niet vanwege zijn prachtige jukbeenderen en stijlvolle outfits, maar ik wil gewoon graag een zwembad in mijn tuin.”