.
Herman Verbruggen
woensdag 14 augustus 2024

Herman Verbruggen: “Je weet het kan gebeuren” 

Hij kan makkelijk loslaten 

Herman Verbruggen is pas op latere leeftijd papa geworden. Hij was 44 toen zijn eerste dochter Roos werd geboren. Herman had op een jongere leeftijd een andere vader kunnen zijn voor zijn kinderen, maar hij vindt het prima zo.

“Op mijn 25ste was ik vooral met mezelf bezig. Ik was zelfstandig theatermaker en behoorlijk ambitieus. Als ik toen al papa was geworden, zou de job heel zwaar geweest zijn. Als veertiger heb je al het één en ander gezien en weet je stilaan wat je kan en vooral wat je niet kan. Ik was tevreden met mijn leven en dus helemaal klaar voor kinderen”, zegt Herman in Primo.

De dochters van Herman en Petra worden stilletjes aan volwassen en Herman moet zijn dochters beetje bij beetje loslaten. En dat lukt voor Herman gelukkig makkelijk.

“Roos heeft een vriend en dan weet je dat ze ooit het nest uitvliegen. Op een dag is het aan hen. Ik geniet daarom des te meer van de familiemomenten met ons vier zoals de gezellige gezinsbabbels. Petra en ik beseffen dat die momenten op termijn schaarser zullen worden. Het hoort bij het leven en daarom kunnen we dat wel een plaats geven.”