.
News Image

Herman Verbruggen: "Niemand wou verder zonder Johny"

Herman Verbruggen over het einde van FC De Kampioenen.

We moeten acteur Herman Verbruggen niet te veel missen de komende maanden. Op televisie is hij nog elke dag te zien als Marcske in 'Fc De Kampioenen' en deze zomer staat hij ook op de theaterplanken in ‘Weekend Cowboys’.

Ondanks de vele herhalingen deze zomer blijven ‘De Kampioenen’ het ontzettend goed doen. De voetbalploeg en hun vrienden blijven erg populair en dat trok hen toch elke keer over de streep om toch nog eventjes verder te doen.

“Maar we hebben wel vaak getwijfeld of het toch niet eens de moment was om er echt definitief mee op te houden. Ik was van mening dat je in je stiel iets kan bereiken met iets wat echt je ding is, en dat dat niet fout is. Van een beenhouwer zeggen ze toch ook niet: ‘Die heeft al dertig jaar een beenhouwerij!’ Dat is toch geen schande”, klinkt het in Dag Allemaal.

Maar de dood van Johny Voners bracht het einde van de kampioenen toch in een stroomversnelling. De hele groep wilde niet meer verder zonder de acteur aan hun zijde en zonder het personage Xavier.

“Het enige moeilijke was dat we de acht nieuwe afleveringen die gepland waren om onze 30ste verjaardag te vieren, niet meer konden opnemen. De helft van die reeks was al geschreven, alles zat goed in elkaar. We droomden ervan dat voor een livepubliek op te nemen en liefst met de mensen waarmee we vroeger gewerkt hadden.”

Bio van Herman Verbruggen