.
Herman Verbruggen
dinsdag 26 juli 2022

Herman Verbruggen over FC De Kampioenen: "Heeft niet mogen zijn"

Daarom komt er geen vervolg meer.

Missen jullie ze ook: de bekendste voetbalploeg van het land? Ondanks de vele herhalingen waarmee we ons dagelijks kunnen troosten, moeten we het jammer genoeg stellen zonder nieuwe afleveringen of films.

Hoewel er nog 8 nieuwe afleveringen gepland stonden, werd dat plan afgevoerd na de dood van hun collega Johny Voners. En zo spatte ook de droom om die 8 afleveringen voor livepubliek op te nemen uiteen.

Want jawel, zo werden vroeger de afleveringen van 'Fc De Kampioenen' opgenomen. Live voor een aanwezig publiek. De Kampioenen pur sang.

“Dat is ook wat wij het beste kunnen, een sitcom van dertig minuten maken. Want laten we eerlijk zijn; die vier films zijn uitstekend gemaakt en een topervaring voor iedereen, maar ik vind dat we tien keer sterker waren in de tv-afleveringen”, zegt Herman Verbruggen in Dag Allemaal.

Dat de plannen voor de nieuwe afleveringen in het water vielen door de vroege dood van Voners, dat vond de hele ploeg bijzonder erg. “An Swartenbroekx en ik waren naar de VRT getrokken om te vertellen dat we ons 30-jarige jubileum wilden vieren en hoe we dat zagen. De voorstellen werden enthousiast onthaald. Maar het heeft niet mogen zijn.”