.
Herman Verbruggen
woensdag 3 augustus 2022

Herman Verbruggen: 'Zal niet eenvoudig worden'

Grote uitdaging voor openbare omroep.

Nieuwe bazen, nieuwe wetten, nieuwe ideeën. Nu Frederik Delaplace de nieuwe CEO van VRT is, verandert er hier en daar iets bij de zender. Zo willen ze graag terug wat meer volkser worden en zijn ze op zoek naar een opvolger voor 'Fc De Kampioenen'.

Wie we zeker niet in de opvolger zullen zien opduiken is Herman Verbruggen. Hij voelt zich niet geroepen nadat hij zelf al in ‘De Kampioenen’ meespeelde.

“Ik ben wel een maker en kan ideeën leveren, maar ik denk niet dat ik gelukkig zou worden van het proces om zo’n project uit te werken. Ik denk wel dat ze moeten oppassen met te zeggen: ‘En dit is nu de opvolger van 'Fc De Kampioenen'. Dan is de nieuwe sitcom-boot al gezonken nog voor hij heeft kunnen uitvaren.”

Het zal niet eenvoudig zijn om het succes van ‘De Kampioenen’ te evenaren en het is nog maar de vraag of dat ooit gaat lukken.

“Ik ga zeker niet zeggen dat 'Fc De Kampioenen' het grappigste is wat ik ooit gezien heb, maar bij ons zat wel het hele gezin voor de buis. Het probleem is dat je je eigen gevoel voor humor opzij moet durven zetten. Daar worstelen de meeste tv-makers mee. Ik was ook geen uitzondering.”