Herwig Van Hove: "Jeroen Meus zou het scherm moeten verlaten"
Toen Herwig Van Hove twintig jaar was en in het ouderlijk huis ontbeet, gaf zijn moeder hem naderhand een te betalen onkostennota. Al snel leerde hij dan ook op eigen benen staan, en floreerde de man met de meest sympathieke embonpoint van Brabant decennialang als televisiegezicht, recensent, professor en auteur. De kranige tachtiger blikt een laatste keer achter- en voor[1]uit, in een boek vol rede en recepten. Een boek waarin te leren valt hoe je welke delen van het varken het best bereiden kan, waarom vriendschap belangrijker is dan religie, en hoe hij zijn eigen kist voor de grote reis zelf bedacht, ontwierp en de vervaardiging ervan begeleidde.
Ondertussen is Van Hove 82 en hij bracht zopas het boek 'Het Laatste Woord' uit. Waar is de tijd dat Herwig samen met Felice het programma '1000 Seconden' maakte? Een programma waarin Herwig in een tijdspanne van 1000 Seconden een topgerecht maakte.
Van Hove is al lang gepensioneerd, maar hij geniet nog graag van lekker eten. "Er zijn weinig grote, creatieve chefs. Zoals er heel weinig grote artiesten zijn. Er is maar één Mondriaan of Rubens. Het ambacht is zeldzaam", vertelt Van Hove in Het Nieuwsblad. "Peter Goossens is in mijn ogen een grote chef. En Michaël Vrijmoed is ook niet kwaad. Maar Jeroen Meus zou het scherm moeten verlaten. Zijn tijd is om. Hij strooit te veel met zout en boter. Het type keuken dat hij in het begin promootte was heel goed. Maar zijn verhaal is uitverteld", laat Herwig Van Hove weten. Maar wellicht is niet iedereen het daarover eens. Naar Jeroen Meus kijken nog altijd heel wat mensen.
Koop hier deze nieuwe release