.
Hilde De Baerdemaeker en Johan Heldenbergh
zaterdag 23 oktober 2021

Het heeft er niet goed uitgezien voor Johan Heldenbergh

Hij had financiële problemen.

De eerste Vlaamse film in de bioscoop sinds de heropening van de bioscopen was er eentje met Johan Heldenbergh in de hoofdrol: “Mijn vader is een saucisse”. En ondertussen is er ook een tweede film met Johan te zien in de bioscopen waar hij bokstrainer Ron speelt in de verfilming van het leven van ex-portier Ismaïl Abdoul.

Het gaat weer goed met Johan, al heeft dat er eventjes anders uitgezien. Door de coronacrisis zag het er even naar uit dat Johan afstevende op een faillissement. In Dag Allemaal getuigt hij over de moeilijke periode. “Ik heb serieus moeten lenen om de schulden van mijn bedrijfje te betalen. Er kwam gewoon géén geld binnen en net dan kreeg ik van de fiscus een stevige afrekening voor 2018 en 2019 geserveerd. Kijk, ik heb er geen problemen mee om belastingen te betalen, maar ze kwamen op een héél slecht moment.”

Gelukkig was er op dat moment zijn zoontje Wolf, die heel wat positiviteit in het leven bracht van Johan en zijn partner. “Ik heb dankzij corona een warme band kunnen opbouwen. Eerlijk, ik denk echt dat heel wat mensen later nog met een zekere nostalgie aan die eerste lockdown zullen terugdenken.”

Bio van Johan Heldenbergh

Meer Over:

Johan Heldenbergh