.
News Image

Het Journaal neemt afscheid van 2020

Het was een bewogen jaar...

VRT NWS brengt op maandag 28 december een overzicht van een uniek jaar, verteld door journaliste Martine Tanghe. Voor iedereen is 2020 een jaar dat een geweldige impact heeft op de manier van leven. Door de schrik voor het coronavirus geven mensen elkaar geen handen meer, kussen ze nog amper en zit iedereen vaker thuis dan hen lief is. Velen worden ziek en te veel mensen sterven. Is dat in de toekomst het nieuwe normaal?

2020 brengt groot nieuws voor paleis en parlement. België krijgt met Delphine een nieuwe prinses en meer dan een jaar na de verkiezingen is er een nieuwe federale regering met Alexander De Croo als premier.

In 2020 staan mensen dikwijls lijnrecht tegenover elkaar. In de Verenigde Staten protesteert de zwarte bevolking massaal tegen ongeoorloofd politiegeweld (Black Lives Matter). De huidige president Donald Trump kan moeilijk aanvaarden dat een meerderheid van de Amerikanen voor Joe Biden kiest als nieuwe president.

En we denken in 2020 dikwijls: wat is het warm voor de tijd van het jaar. Dat alles en nog veel meer kan u herbeleven in 2020 - Het nieuwe normaal, het jaaroverzicht van VRT NWS.

2020 - Het nieuwe normaal: op maandag 28 december om 20.40 uur op Eén en via VRT NU.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Martine Tanghe, Alexander De Croo, Donald Trump en Joe Biden