.
Christoff
zaterdag 18 maart 2023

Het succes eiste zijn tol bij zanger Christoff

Zijn lichaam trok aan de noodrem

Een populaire zanger of zangeres worden. Velen onder ons hebben er ongetwijfeld wel eens van gedroomd. Toch valt zo’n leven niet te onderschatten. Er komt immers heel wat stress en drukte bij kijken. Daar kan zanger Christoff over meespreken.

Als artiest is het namelijk zijn job om mensen te entertainen. Iets wat niet altijd even evident is, zo blijkt: Ook wanneer je moe of verdrietig bent, moet je immers klaarstaan en zorgen dat mensen zich amuseren.”

Toch zou de zanger zich geen leven zonder de spanning en de adrenaline van zijn vele optredens kunnen voorstellen. Al heeft hij wel geleerd om meer dan vroeger naar zijn lichaam te luisteren. Dat lazen we in een interview met de website gezondthuis.be.

“Enkele jaren geleden moest ik verplicht de pauzeknop indrukken. Ik was altijd moe maar ging ervan uit dat dat normaal was, ik vloog van optreden naar optreden. Uiteindelijk bleek het een lekkende hartklep te zijn en werd ik geopereerd. Op zo’n moment flitst je leven ineens voorbij, besef je dat het leven kort is en dat het beter is om het soms wat rustiger aan te doen.”

Deze ervaring, samen met de impact van de coronapandemie deden Christoff beslissen voortaan enkel nog de dingen te doen die hij graag doet: “Soms kan je zo veel meer bereiken. Je krijgt meer energie en wordt creatiever”, besluit hij.

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff