.
Maarten Cop
woensdag 2 november 2022

Hier ligt Maarten Cop niet van wakker

Waarom zou hij ook?

Met Maarten Cop heeft ‘Familie’ er sinds enige tijd een mooie aanwinst bij. De acteur die Jelle Van den Bossche speelt al een tijdje mee en amuseert zich te pletter op de set.

Jammer genoeg biedt de job geen werkzekerheid, maar daar ligt Cop niet wakker van. “Ik heb gelukkig af en toe andere projecten, en er zijn natuurlijk de optredens met de Ketnetband in het weekend. Maar het besef dat je elk moment op een zijspoor kan belanden… dat vind ik eng”, geeft hij toe in Dag Allemaal.

De rol van Jelle Van den Bossche is in ieder geval op Maartens lijf geschreven en hij doet het, zelfs na 2 jaar, nog altijd met volle overgave. Helemaal iets anders dan zijn personage in ‘Hoodie’.

“Daar speel ik een heel stille en timide jongen – Pieter. Het personage ligt veel dichter bij mezelf. Ik vond de verhaallijn van mijn drankprobleem heel interessant en uitdagen. Het is niet makkelijk om op een realistische manier een zatlap neer te zetten, zonder te vervallen in clichés.”

Nochtans leek ons zijn rol in ‘Hoodie’ ook erg uitdagend. En dat is ook Dag Allemaal niet ontgaan. “Die halsbrekende toeren? Dat is voor mij vertrouwd terrein, hé. Parkour is echt mijn ding en heeft ook tot die rol geleid. Nu heb ik daar jammer genoeg geen tijd meer voor, maar ooit wil ik de draad weer oppikken.”