.
News Image

Hilde Van Wesepoel geschokt

‘Je zou beter doodgaan’.


Vorige week was Hilde Van Wesepoel voor het laatst in Familie te zien. Hoewel, met een soap als Familie weet je maar nooit. Was Hilde Van Wesepoel écht voor de allerlaatste keer in de soap te zien of duikt zij weldra toch nog op? Eén ding is zeker: Hilde Van Wesepoel staat ondertussen al bijna vier maanden niet meer op de set van Familie. Haar laatste opnamedag dateert al van eind juni van dit jaar. Vorige week trok Linda de deur achter zich dicht nadat de ganse familie zich tegen haar keerde. Haar zoon Guido, de bomma en haar man Jan zagen het niet meer zitten om met Linda samen te leven. Het feit dat zij haar hersentumor verzonnen had om haar man Jan terug te krijgen kon niet op veel begrip rekenen. Het was een exit waar Hilde Van Wesepoel niet echt tevreden over was.



De actrice deed in het verleden haar beklag bij de makers van Familie maar zij moest haar job doen zoals het haar opgedragen werd. Deze week staat er een interview met Hilde Van Wesepoel in Familie. Hilde vertelt dat ze van haar collega’s een mooi afscheid kreeg. “Achter de deur stond iedereen klaar met bloemen, attenties, knuffels en kussen.” Het was een afscheid om u tegen te zeggen. Hilde Van Wesepoel werd na 17 jaar Familie bedankt voor bewezen diensten. Het was een harde klap voor de actrice maar toch zette Hilde Van Wesepoel al die tijd op een professionele manier de rol van Linda neer. Zo overtuigend zelfs dat de kijkers zich tegen Linda keerden. De reacties op de sociale media waren dan ook hard. Hilde had omwille van een te drukke agenda geen tijd om die reacties te lezen en dat vond ze niet erg. Vooral omdat ze via via vernomen had dat er heel heftige commentaren geschreven waren. “Niet alleen beledigingen als ‘leugenares’ en ‘trut’. Het ergste vond ik de opmerking aan mij persoonlijk gericht: ‘Je zou beter doodgaan’. Dat vond ik héél erg”.



Hilde Van Wesepoel moest even slikken toen ze dat las. “Het was er compeet over. Ik heb begrip voor fans die meeleven met Familie, maar er zijn grenzen”, gaat Hilde verder. Mocht Linda ooit terugkeren in Familie, dan wil Hilde zeker overwegen om terug naar de set te komen. Maar of het ooit zover zal komen, is nog maar de vraag. Al weet je maar nooit, zeker niet nu Karel Deruwe ook weer in Familie gaat opduiken.