.
Frances Lefebure
maandag 8 oktober 2018

Hoe dicht komt Frances Lefebure bij Donald Trump?

De missie van Frances Lefebure gaat verder.

Elke week bewijst Frances Lefebure in Make Belgium Great Again hoe ‘great’ ons land eigenlijk al is. Vorige week lanceerde het programma een emoji tegen online haat, die sindsdien massaal wordt gebruikt. Alweer een stap in de goede richting, maar helaas heeft Frances nog niet iedereen kunnen overtuigen van hoe ‘great’ ons land wel is. De Amerikaanse president Donald Trump noemde België een mooie stad en riep Brussel uit tot ‘hell hole’. De ploeg van Make Belgium Great Again gaat op dinsdag 9 oktober ver – net iets té ver – om hem van het tegendeel te overtuigen. Kunnen ze Trump overtuigen dat Brussel wél great is?

Stap 1 in het masterplan om tot bij de president te geraken: The White House contacteren. VS-correspondente Greet De Keyser gelooft alvast in de slaagkansen en dus begint Frances vol goede hoop aan haar belronde. Maar krijgt ze de president ook effectief aan de lijn? Frances zou Frances niet zijn mocht ze niet nóg een stapje verder gaan om de aandacht van de president te trekken. Vlak voor zijn bezoek aan Brussel trekt de ploeg ’s nachts de stad in met stickers van Trump in een tricolore onderbroek. “Want we weten uit ervaring dat Trump niet snel reageert, maar wel als je een beetje met hem lacht”, klinkt het. De Europese wijk, busstations, de Wetstraat, de NAVO: alle locaties moeten eraan geloven. Tot de actie van Frances en haar team voor het eerst écht uit de hand dreigt te lopen…

Doodse momenten in de lift: we kennen het allemaal. “Plots gaan de deuren open en staat er een wildvreemde klaar om in je comfort zone te stappen”, aldus Frances. “We gaan dan zo ver mogelijk van mekaar staan, elk in onze eigen hoek, halen de gsm erbij en doen er alles aan om toch maar geen oogcontact te hebben.” Van die gênante stiltes wil Frances af. En daar heeft ze zo haar eigen creatieve methode voor gevonden. Haar motto? “Zwijgen is awkward, spelen is goud.”

Oude foto’s zijn altijd mooie herinneringen, maar wat als je plots oude foto’s van iemand terugvindt en niet weet van wie ze zijn? Dat overkwam Axel Nees uit Zemst. Hij vond 10 jaar geleden een geheugenkaartje met daarop 500 vakantiefoto’s van een onbekende familie. Die familie wil hij maar al te graag terugvinden. Frances laat de Sherlock Holmes in zich los en gaat op zoek naar een speld in een hooiberg. Of toch niet?

Make Belgium Great Again, dinsdag om 20.35 op VTM.

Bio van Frances Lefebure, Greet De Keyser en Donald Trump