.
News Image

Hoogdag voor Sandra Kim

34 jaar geleden won België het Songfestival.


Waar was u zaterdagavond 3 mei 1986? De kans is vrij groot dat u die avond naar het Eurovisie Songfestival keek. Het legendarische festival zelfs, want die avond zou België voor de allereerste keer ooit het Eurovisie Songfestival winnen. Amper 13 jaar – maar dat mocht niemand weten- was Sandra Kim op de avond dat zij Europa ervan overtuigde om op haar te stemmen. “J’aime la vie” werd een megagrote hit, niemand anders zou ons land aan een overwinning tijdens het Eurovisie Songfestival helpen, tenzij Hooverphonic daar in 2021 verandering in zal brengen.



Sandra Kim kreeg in 1986 voor haar “J’aime la vie” 176 punten, wat voor toen bijzonder veel is. Er deden destijds namelijk slechts 20 landen mee, in de meest ideale omstandigheden kon de winnaar dus 228 punten halen. Dat jaar werd Zwitserland tweede met 140 punten, Luxemburg volgde met 117 punten op de derde plaats.



Sandra Kim zingt nog steeds. Hoewel Sandra niet echt veel muziek uitbrengt, heeft zij best nog een behoorlijk aantal optredens. En haar “J’aime la vie” is en blijft haar visitekaartje, na 34 jaar is het nummer nog steeds populair.


Bio van Sandra Kim

Meer Over:

Sandra Kim