.
Hugo Sigal, Hugo Verbraeken
woensdag 29 mei 2024

Hugo Sigal: “Ik kon het gewoon niet aan” 

Hij wist niet meer wat gedaan 

Wie meer wil lezen over alzheimer of het verhaal van Nicole en Hugo en hun strijd tegen de ziekte wil lezen, die moet misschien het boek ‘Leven Voor Twee’ een keertje lezen. Hugo Sigal heeft het boek zelf geschreven en vertelt daarin eerlijk over het aftakelingsproces.

“Ik vind dat ik in het boek eerlijk moet zijn. Misschien herkennen mensen het proces. Dat ging dan van kleine dingen, zoals vergeten om water in het koffiezetapparaat te doen. Of het verkeerde vuur van het fornuis aanzetten. Tot zelfs de rekening vragen toen we bij mijn broer en z'n vrouw thuis gingen eten. Ergens ben ik blij dat ze eerst is gegaan. We hebben nog zo'n toffe laatste avond gehad, een enorme lijdensweg is ons bespaard gebleven. Ja, daar moet ik dankbaar voor zijn”, zegt hij in Dag Allemaal.

Nu lukt het Hugo om dat te zeggen, want dat is een lange tijd onmogelijk geweest. De zanger komt van heel diep. Hij vermoedt zelfs dat hij niet dieper kon.

“Er is een avond geweest... De pillen lagen klaar op m'n nachttafel. Ik zou het gedaan hebben, geen twijfel mogelijk. Ik kon het gewoon niet aan. We waren 51 jaar samen, van het ene moment op het andere ben je alles kwijt. Wat zou ik hier nog rondlopen?”

Bio van Hugo Sigal

Meer Over:

Hugo Sigal