.
News Image

Huwelijk van Tom en Judith krijgt dramatisch einde

Van euforie naar drama.


Straffe kost in Thuis. ​De huwelijksplechtigheid van Judith en Tom is nog volop aan de gang in De Withoeve. Er is nog geen vuiltje aan de lucht op donderdag 2 november wanneer Emma het woord neemt. Tom, wil jij ons adopteren? Stan en Emma verrassen Tom en alle aanwezigen met hun bijzondere verzoek: Tom, wil jij ons adopteren? Ontroering alom, maar helaas is de vreugde van korte duur.



De feestelijke stemming wordt abrupt verstoord wanneer Ann zich druk maakt omdat er voor haar vriendin Jessica geen plaats voorzien is aan de feesttafel. Het antwoord van Marianne doet Ann koken van woede: Dit is een feest in besloten kring en Jessica hoort daar niet bij.



Daarna gaat het van kwaad tot erger: in een venijnige speech vernedert Marianne haar dochter. Het hek is van de dam, Ann voelt zich in het nauw gedreven en kan zich niet meer inhouden: Wat liefde betreft, hebben wij niet echt een voorbeeld gehad. De enige man waar ze echt om gaf, mijn dierbare vader zaliger, heeft mijn moeder weggejaagd en het graf ingejaagd. En toch hebben wij de liefde gevonden. En daarom, Jesscia, wil ik met je trouwen!



Jessica voelt zich al niet gewenst op het feest en dan doet Ann haar nu een huwelijksaanzoek... Wat bezielt Ann? Voor Jessica is de maat vol en ze neemt de benen. Dit zet ook kwaad bloed bij Tom en hij waarschuwt zijn zus dat ze zijn huwelijksdag niet zal verpesten. De THUIS-kijker voelt de bui al hangen: dit sprookje zal geen happy end kennen, of toch? Ik vond het heerlijk om te spelen. Zien hoe een feest van een welopgevoede familie totaal ontspoort...



Actrice Monika Van Lierde (Ann): Die trouw duurt drie afleveringen en de emotionele opbouw van het verhaal was erg belangrijk om het juist te vertellen. Ik vond het heerlijk om te spelen. Zien hoe een feest van een welopgevoede familie totaal ontspoort... Het is echt een heel goede verhaallijn, bij elke cut moesten we lachen en tegelijkertijd zeiden we tegen elkaar: Zo erg! Gelukkig maak ik zelf zo'n toestanden niet mee!