.
Ianthe Tavernier
zondag 16 juni 2024

Ianthe Tavernier dankt carrière aan Louis Talpe 

Ze strandde in de laatste ronde 

Hoewel Ianthe Tavernier nu een van de meest drukbezette actrices van ons land is, is dat niet altijd zo geweest. Ze kende een moeizame start en dat was ook een moeilijke periode in haar leven.

“Ik denk dat elke pas afgestudeerde musicalacteur zich daarin zal herkennen. Plots valt de veilige haven van je opleiding weg en kom je op 'de markt' en moet je het maar zien te redden. Ik had vier jaar in Nederland gestudeerd toen plots het nieuws kwam dat de productie Wicked zou worden opgevoerd. Daarin zat een rol die goed bij mij paste en die ik binnenhaalde. Na de opleiding had ik zomervakantie, en letterlijk op 1 september begonnen de repetities. Dan denk je dat de bal rolt en dat je carrière is gelanceerd. Ik was toen ook meteen understudy voor een van de hoofdrollen”, blikt ze terug in Gazet van Antwerpen.

Ianthe kreeg mooie kansen, maar wilde ook terugkeren naar België. Alleen kende niemand haar daar natuurlijk.

“Ik kreeg veel afwijzingen op audities, of er werden producties geschrapt. Het is dankzij Louis Talpe dat er plots toch schot in de zaak is gekomen. Ik deed auditie voor Mega Mindy , omdat ze naast Free Souffriau nog een actrice zochten voor een Nederlandse tournee. Ik strandde in de laatste ronde. Maar Louis, die Mega Toby speelde, had een castingoproep gezien voor een politiereeks. Dat bleek De buurtpolitie te zijn. Daarin heb ik tien jaar meegespeeld.”