.
Ianthe Tavernier
maandag 10 juni 2024

Ianthe Tavernier: “Die angst is met de jaren gegroeid”

Ze was wat meer onbezonnen

Als er een iemand is in showbizzland die niet hoeft te klagen op vlak van werk, dan is het Ianthe Tavernier wel. Ze gaat van musical naar musical en is tussendoor ook nog eens in verschillende tv-programma’s of theaterstukken te zien.

Maar de actrice heeft niet liever. Dit is waar ze energie uit haalt, dit is exact waarvoor ze leeft. Voor haar mag het nog even op dit tempo doorgaan.

“Voor mij is mijn werk mijn hobby en omgekeerd. Al is het bij momenten pittig. De angst om even een black-out te krijgen is met de jaren gegroeid. Vroeger was ik meer onbezonnen. Maar druk bezig zijn met mijn job is het liefste wat ik doe”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Ze is ook te zien in ‘De Schlagerij’, een komisch theaterstuk waar ze schittert naast onder andere Evelien Van Hamme en Dirk Van Voren, en ook dit was toch weer een uitdaging.

“Het is komedie, waarbij timing van cruciaal belang is. Het is niet mijn corebusiness. In se doe ik vooral musical en speel ik meer dramatische rollen. Het is geen toeval dat ik aan het conservatorium als afstudeerproject koos voor een emotioneel harde monoloog van een uur over Sabine Dardenne, een van de slachtoffers van Marc Dutroux. Het was een voorstelling die bij het publiek hard binnenkwam. Omdat ik zoveel doe, zou je kunnen denken dat ik verslaafd ben aan adrenaline. Maar ik ben altijd enorm zenuwachtig voor premières. Dat is voor mij nog nooit een leuk gevoel geweest.””

Bio van Ianthe Tavernier

Meer Over:

Ianthe Tavernier