.
Ianthe Tavernier
donderdag 26 januari 2023

Ianthe Tavernier: “Ik heb moeten vechten voor die rol”

Het ging niet vanzelf

Vlaanderen leek ontgoocheld te zijn toen de cast van ‘Les Misérables’ werd aangekondigd. Amper 3 Vlamingen mochten de hoofdrol vertolken in de musical, versterkt door heel wat Nederlanders.

Één van die drie Vlamingen is Ianthe Tavernier die de rol van Eponine zal vertolken. Zij heeft een lang auditieproces achter de rug en heeft moeten vechten om de rol te pakken te krijgen.

“Ze hebben een specifiek beeld in hun hoofd voor elk personage. Wanneer je de auditieruimte binnenstapt moeten ze al het gevoel hebben: ‘Allright, dat is ze’. Ik moest een vijftal songs instuderen en die opnieuw en opnieuw zingen”, legt Ianthe uit in Dag Allemaal.

Ianthe speelde in 1998 al eens mee in de musical, toen als kleine Cosette. Dat was haar allereerste rolletje. Dat ze nu terug in ‘Les Misérables’ mag spelen is als een droom die uitkomt.

Ianthe doet heel veel op heel korte tijd, ze is één van de rijzende sterren in Vlaanderen. Maar bang dat het te snel gaat, dat is Ianthe niet meteen. “Ik weet het niet. Ik ben vooral heel erg in het nu aan het leven. Wat er over een paar jaar gaat gebeuren, dat zien we dan wel.”

Bio van Ianthe Tavernier

Meer Over:

Ianthe Tavernier