.
Ianthe Tavernier, Dorien Reynaert
donderdag 24 november 2022

Ianthe Tavernier: “Ik heb toen heel hard geweend”

Ze heeft haar leven nog niet op rails

Dertig worden, velen keken er naar uit, anderen keken er dan weer enorm tegen op. Ook Ianthe Tavernier stond niet meteen te springen om dertig te worden.

“Toen ik dertig werd, heb ik hard geweend. Het lijkt alsof je leven op orde moet zijn, maar op mijn 34ste zit mijn leven nog steeds niet 100% op rails. Ik leef op mijn eigen tempo, maar dat is oké. Ik heb mijn eigen appartement en bouw rustig stap voor stap verder aan mijn carrière”, klinkt het bij Ianthe in Story.

Haar collega Lotte Stevens begrijpt perfect waar Ianthe het over heeft. “Ik begrijp dat je perfect gelukkig kan zijn als single, omdat je dan andere keuzes kan maken. Zelf woon ik samen met mijn vriend, in een huurappartement. Ik voel geen druk om me te settelen. Mijn omgeving is daar meer mee bezig dan ikzelf”, zegt ze.

En ook het onderwerp kinderen wordt bij de dames vaak ter sprake gebracht. Al voelt geen van hen hun biologische klok al tikken.

“Ik ben blij met hoe mijn leven nu loopt. Ik sluit niet uit dat ik ooit mama word, maar ik geniet momenteel van alle mooie momenten die nu op mijn pad komen.” Lotte vult haar collega aan. “Het kriebelt soms als ik de kinderen zie die naar Mega Mindy komen kijken. Ik zou ze allemaal mee naar huis willen nemen. Maar als ik op de kinderen van mijn vriendinnen pas, ben ik toch blij dat ik thuis nog kinderloos ben.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ianthe Tavernier en Lotte Stevens