.
Ianthe
donderdag 27 mei 2021

Ianthe Tavernier lanceert haar debuutsingle ‘Ik ben wie ik ben’

En dat doet zij met een Instagram Stories-primeur!

Ianthe Tavernier brengt op vrijdag 28 mei als IANTHE haar debuutsingle ‘Ik ben wie ik ben’ uit. De veelzijdige actrice, zangeres, presentatrice, influencer en onderneemster zorgt daarbij meteen voor een primeur, want haar méér dan 100.000 Instagramvolgers zullen de bijhorende clip stapsgewijs kunnen ontdekken aan de hand van meerdere Instagram Stories. “Aanstaande vrijdag verschijnt mijn Nederpop debuutsingle en vanaf komende maandag kan je op mijn Instagram Stories, telkens in blokjes van 15 seconden, kennismaken met het nummer. Ja, het zijn aparte beelden en in sommige frames zijn er zelfs wat TikTok-moves geslopen. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat het inderdaad de eerste keer is dat er in Vlaanderen iemand op deze manier een nieuwe release voorstelt”, zegt de zangeres enthousiast.

Ik ben wie ik ben
Een nummer met een dubbele gelaagdheid, zo kan je de debuutsingle ‘Ik ben wie ik ben’ van IANTHE het best omschrijven. De zangeres schreef het nummer met muzikant en songwriter Tom Lodewyckx (Laura Tesoro), die samen met Yannick Fonderie (Natalia, Clouseau) ook tekende voor de productie. “De song klinkt inderdaad als een statement. Ik denk dat we allemaal wel voorbeelden kennen van mensen die zich in het dagelijkse leven anders voordoen dan wie ze werkelijk zijn. Het lijkt wel alsof we met z’n allen streven naar een ideaalbeeld, omdat dit vanuit de maatschappij precies een beetje wordt opgedragen of verwacht. Met ‘Ik ben wie ik ben’ wil ik dat voor een deel ontkrachten. Je kan als je wil gewoon zijn wie je wil zijn. Je hoeft je ook niet altijd perfect te voelen of er prima uit te zien. Gewoon is ook ok”, reageert Ianthe oprecht.

Naast het statement gaat het in ‘Ik ben wie ik ben’ ook over een liefdesbreuk: “Een populair onderwerp waar er bij wijze van spreken misschien al een miljoen nummers over gemaakt zijn, maar het blijft natuurlijk wel een dankbaar onderwerp om iets over te schrijven. Ik denk dat veel mensen zich in de tekst gaan herkennen, want de meesten hebben zoiets wel al eens meegemaakt in hun leven. Ik ook, maar de tekst is voor alle duidelijkheid niet toegespitst op iemand persoonlijk”, zegt de artieste met een knipoog.

Na de single ‘Vuur’, die Ianthe Tavernier drie jaar geleden uitbracht in het kader en ter promotie van de musical ‘Iedereen Beroemd’, komt de ravissante Antwerpse nu met haar eerste, officiële solosingle. “Samen met mijn team en de mensen die ons omringen, hebben we meer dan een half jaar gewerkt aan ‘Ik ben wie ik ben’. Ik ben inderdaad iemand die altijd haar best doet en streeft naar een goed eindresultaat. In mijn debuutsingle zing ik dat je ook fouten mag maken, want als je iets doet, is meestal met vallen en opstaan. Ik zal zelf altijd wel proberen om er zo weinig mogeljk te maken. Da’s inderdaad sterker dan mezelf.”

Inspelend op de sociale media, worden haar meer dan 100.000 Instagramvolgers weldra beloond met de wereldpremière van haar ‘Ik ben wie ik ben’-videoclip. “Voor alle duidelijkheid: je kan op sociale media ook gewoon jezelf zijn. Ik vind het fijn om bepaalde dingen te delen met mijn volgers en als je er op een verstandige manier mee omgaat, is het best fun. Tijdens een brainstorm met mijn team ontstond het idee om de beelden van mijn debuutsingle via Instagram Stories te lossen. Dat wil zeggen dat we de complete video gedraaid hebben volgens het frame-principe en dat we gedurende enkele dagen de beelden stuk voor stuk lossen. Het toffe is de gevarieerde mix en als je goed kijkt, ga je in sommige fragmenten zelfs wat TikTok-moves herkennen. Als ik juist geïnformeerd ben, is het inderdaad de eerste keer dat er in Vlaanderen een artiest op deze manier een video deelt op sociale media. Als je de primeur niet wil missen, volstaat het dat je mij volgt op Instagram en regelmatig mijn Stories checkt. Op die manier is de cirkel ook rond, want filmpjes maken en verhalen vertellen is iets wat ik dagelijks doe op mijn sociale media”, zegt IANTHE enthousiast.

Naast moderne Soul en Funk, invloeden die we in de toekomst vermoedelijk nog wel gaan ontdekken in de nieuwe muziek die IANTHE gaat uitbrengen, is de artieste ook laaiend enthousiast over de hedendaagse Nederlandstalige muziek: “Wat o.a. Snelle, Camille, Metejoor en Suzan & Freek tegenwoordig uitbrengen, vind ik steengoed. Het is in die muzikale lijn dat ik zelf ook nummers wil maken. Nummers die bij voorkeur ook een hoog fun-gehalte en good vibes uitstralen. Dat wil niet zeggen dat ik daarom in de toekomst geen ballades of gevoeligere nummers zou durven uitbrengen. ‘Ik ben wie ik ben’ is inderdaad een heel radiovriendelijke song, met een prettig, ietwat speels karakter.”

Eén van de sterkste troeven van Ianthe Tavernier is zonder meer haar veelzijdigheid. Je kan haar vergelijken met een artistieke kast, waarbij ze zelf de luxe heeft om te kiezen wanneer ze welk schuifje opentrekt: “Ianthe van ‘De Buurtpolitie’, de presentatrice van het programma ‘Fresh Viral’ op de nieuwe televisiezender Pickx+ van Proximus, de onderneemster, groepslid van Les Copines, de musicalartieste, tot de zangeres van ‘Ik ben wie ik ben’. Dat zijn allemaal voorbeelden van die aparte schuifjes. "Ik ben m’n ouders dankbaar dat ik de kans heb gekregen om heel wat talenten te ontwikkelen. Ik voel ook aan mezelf dat ik mij nog steeds in alles wat ik doe wil verbeteren en blijven groeien. Ondertussen werk ik met mijn team al aan een opvolger voor mijn debuutsingle. Het zou inderdaad tof zijn om met een liveband op festivalpodia te staan, maar da’s toekomstmuziek. Nu zetten we eerst de spotlight op ‘Ik ben wie ik ben’ en ik ben heel benieuwd naar de reacties. Spannend!”

Haar debuutsingle ‘Ik ben wie ik ben’ verschijnt aanstaande vrijdag 28 mei digitaal op het label van House of Entertainment. Op de Instagrampagina van Ianthe kan je vanaf volgende week, in Stories-vorm, haar videoclip ontdekken.

Bio van Ianthe Tavernier

Meer Over:

Ianthe Tavernier