.
Ibe Wuyts
donderdag 6 oktober 2022

Ibe Wuyts: “Die periode was een hel”

Hij moest de controle uit handen geven

Een zangwedstrijd winnen is allemaal heel leuk en mooi, maar ook keihard werken. Luka Cruysberghs won enkele jaren geleden ‘The Voice’ en kwam daarna in een rollercoaster terecht.

“Een paar weken na ‘The Voice’ moest ik een show voorbereiden om te kijken of ik de nummers van Hooverphonic aankon. ‘Amai, waar ben ik ineens beland?’, vroeg ik me af. Niet veel later stond ik op te treden in Tokio, New York en L.A. Geweldig, je weet niet wat je overkomt”, glundert ze in Dag Allemaal.

Iets waar haar Voice-collega en tevens ook winnaar Ibe Wuyts zich heel erg in herkend. “Daarover gaat mijn nummer ‘control’. Een boodschap aan mezelf dat het oké is om soms de controle uit handen te geven. Die maand tussen ‘The Voice’ winnen en op Werchter staan toen, was hels.”

Speciaal voor Werchter deed Ibe niet mee aan de examens op school en focuste hij zich volledig op de muziek om daar toch een concert op niveau te brengen.

“In ‘The Voice’ word je geleefd en is alles gepland, daarna begint het pas. Ineens moet je toch helemaal zelf je plan trekken.”