.
Manoe Frateur
dinsdag 1 maart 2022

Ilse La Monaca speelt rechercheur: "Nieuwe collega’s zijn altijd erg verbaasd”

Ze zijn enthousiaster dan ze denken

14 seizoenen lang een zelfde rol spelen, het is niet iedereen gegeven en ook niet iedereen heeft daar evenveel enthousiasme voor. Ilse La Monaca speelt al sinds het begin van de eerste aflevering van 'De Buurtpolitie' de rol van rechercheur en aan stoppen denkt ze nog lang niet. Bang om aan één rol vast te raken, heeft ze niet.

“Ik denk enerzijds dat het daar al te laat voor is, anderzijds zijn decision makers die mij na 'De Buurtpolitie' niet meer zouden aannemen voor een andere rol mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is. En daar wil ik sowieso niet voor werken”, klinkt het bij La Monaca in Primo.

Wanneer Ilse en haar collega Manoe Frateur met nieuwe collega’s moeten samenwerken zijn die altijd erg verbaasd. “In het echt blijken wij niet die serieuze, strenge mensen waarvoor ze ons verslijten. Manoe en ik zijn twee spring-in-‘t-velds die op de set constant de slappe lach hebben. Mijn personage van rechercheur is bijvoorbeeld ook totaal anders dan mijn rol als Rosie in de musical ‘Mamma Mia’. Dat is namelijk een heel vrolijke dame.”

Download onze app voor Android of iOS