.
Iluna Timmerman en Stephanie Planckaert
donderdag 13 juli 2023

Iluna Timmerman: “Ik heb geen plan B”

Ze moet slagen voor dat examen

Heel wat mensen herinneren zich nog goed het moment waarop Stephanie Planckaert aan haar vader Eddy Planckaert moest vertellen dat ze zwanger was. Ze was toen amper zestien jaar, maar ze besloot om het kind te houden.

Ondertussen is hun oudste dochter, Iluna, 18 en afgestudeerd aan het middelbaar. Al wordt het geen zorgeloze vakantie. Ze wil graag geneeskunde studeren en moet zich dus voorbereiden op het ingangsexamen eind augustus.

“En als ik niet slaag, dan heb ik eigenlijk geen plan B. Het is altijd mijn eerste keuze geweest sinds Mageno jaren geleden werd opgenomen in het ziekenhuis met een gesprongen appendix. Toen ik zag hoe lief die dokters met hem omgingen, wist ik dat ik dat ook wilde worden. Als ik er niet door ben, probeer ik volgend jaar gewoon opnieuw”, klinkt het in Dag Allemaal.

Iluna is 18 en officieel volwassen. Maar zo voelt ze zich nog niet. Dat mensen denken dat ze al heel volwassen is, komt ongetwijfeld door haar programma ‘Onverwacht’ dat enkele jaren geleden op VRT te zien was.

“Maar wat betekent dat: volwassen zijn? Voor mij is dat weten waar je naartoe wil met je leven. Maar ik heb bijvoorbeeld nog nooit een studentenjob gedaan. Ik heb alleen maar bij mijn familie gewerkt. En ik heb ook nog geen rijbewijs. Sommige leeftijdsgenoten wel al, daardoor voel ik mij minder volwassen.”

Bio van Iluna Timmerman

Meer Over:

Iluna Timmerman