.
Ingeborg
dinsdag 23 mei 2023

Ingeborg: “Daar worden alle aspecten van de psychologie zichtbaar”

Het is een sociaal experiment

‘Million Dollar Island’ kan je het beste vergelijken met ‘Big Brother’ op een eiland. 50 Vlamingen en Nederlanders zijn afgesloten van de buitenwereld en toegewezen op elkaar om te overleven. Maar natuurlijk wil ook iedereen de grote geldprijs in de wacht slepen en wordt er dus ook een stevig spel gespeeld.

Net zoals ‘Big Brother’ kan je ‘Million Dollar Island’ gerust een sociaal experiment noemen. En dat is een vergelijking waar Ingeborg zich wel in kan vinden.

“Alle aspecten van de psychologie worden zichtbaar. Twee ego’s die botsen, een groep die daaronder lijdt, mensen die volgen, mensen die zich afzonderen. Het is het echte leven, weliswaar uitvergroot”, klinkt het bij Ingeborg in Het Nieuwsblad.

Er wordt weleens gezegd dat zo’n programma’s worden gemanipuleerd omdat er anders maar weinig te zien en te beleven valt.

“Dat is niet waar. Ik heb de beelden gezien van de Australische versie en die van het Midden-Oosten en in elke versie gebeurt exact hetzelfde. De deelnemers belanden op het eiland, hebben honger en pakken wat ze kunnen. Maar in elke versie zijn er ook deelnemers die zeggen: ‘komaan we gaan delen’. Ik heb tegen de monteur van het programma gezegd: ‘Zet onder die passage maar een muziekje van Disney’.”

Bio van Ingeborg

Meer Over:

Ingeborg