.
Ingeborg
zaterdag 20 mei 2023

Ingeborg: “Dan schiet hun reptielenbrein in actie”

Ze presenteert ‘Million Dollar Island’

Je hebt het misschien al gezien op Streamz, het nieuwe ‘Million Dollar Island’. 50 Vlamingen en 50 Nederlanders verblijven met elkaar op een eiland, zonder eten en zonder elkaar echt te kennen. Voor velen klinkt dat als de hel op aarde.

“Ik snap dat wel. Fijngevoelige mensen, zoals ik ze elke dag ontmoet, gaan dat misschien niet zo goed aankunnen. Maar het is wel de uitnodiging om het te leren. Ik kan in al die intensiteit wel rustig blijven. Het resultaat van twintig jaar mediteren”, lacht Ingeborg in Het Nieuwsblad.

Het klinkt allemaal makkelijk om te zeggen en Ingeborg zelf heeft er op zich niet zo heel veel last van. Al zat ze er ook wel middenin als presentatrice.

“Ik heb achter de camera veel meer gedaan dan ervoor, ik heb me echt geëngageerd. Eigenlijk wou ik met al die honderd mensen praten, hun verhaal kennen. Dat is me bijna gelukt.”

Ingeborg probeert het leed wat te verzachten voor de honderd deelnemers van het programma. Zij vindt het allemaal erg fascinerend wat er op het eiland gebeurt. “Honderd mensen hebben honger; Hun reptielenbrein schiet in actie: pakken wat je kan, overleven. Gaandeweg neemt een ander deel van het brein over en worden er spelletjes gespeeld, mensen gaan elkaar gebruiken en het wordt een beetje schijnheilig. Daar zit voor mij de échte bagger.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ingeborg

Meer Over:

Ingeborg