.
News Image

Internationale allure in 'So You Think You Can Dance'

The show must go on...
Groot nieuws voor alle Vlaamse fans van So You Think You Can Dance: de liveshows gaan door in Vlaanderen. Vanaf zondag 29 maart tot en met de finale op zondag 17 mei 2015 worden de AED studio’s in Lint de danstempel waar de top 20 van deze editie strijdt om de overwinning. Maar voor het zover is, moeten de dansers eerst nog enkele andere rondes doorstaan: de audities, de Final Audition en de buitenlandse bootcamp.
Vorige week zondag startte het zesde seizoen met de eerste auditieaflevering, meteen goed voor 653.464 kijkers en een marktaandeel van 28,8% (VVA 18-54, live+3). Op zondag 22 februari 2015 verwelkomen presentatoren Dennis Weening en Eline De Munck een tweede lading kandidaten in de Philharmonie-schouwburg in Haarlem.

Onder die dansers zijn er deze week enkelen met internationale roots terug te vinden. De 23-jarige Jorge uit Amsterdam komt uit Brazilië. Jorge mocht zijn hele jeugd lang niet dansen omdat het niets voor jongens was, maar die tijd is voorbij. Hij wil bewijzen dat het oké is om anders te zijn, ook als danser.
De 19-jarige Victoria uit Veenendaal komt oorspronkelijk uit Moskou, maar volgde haar vakantieliefde naar Nederland. En hoewel de 23-jarige Joke uit Rumbeke altijd al in West-Vlaanderen heeft gewoond, heeft ze jarenlang een opleiding gevolgd in New York. Ook zij hoopt dat er dankzij So You Think You Can Dance nog meer internationale deuren zullen opengaan.

Latindanseres Leen (27) uit Tongeren is een van de weinige dansers die een latin duo-auditie brengt. Leen beseft hoe moeilijk het is om de jury te overtuigen in deze stijl, maar toch gaat ze samen met haar danspartner Angelo voor een pittige jive. Dieter (27) uit Izegem runt samen met zijn partner zijn eigen dansschool waar hij zelf ook les geeft. Vele kinderen uit zijn danslessen kijken op naar hem en enkelen zijn zelfs mee gereisd naar Haarlem om hun leraar aan te moedigen.

De twee hiphoppers uit de Vlaamse battle scene, Malik (22) uit Boom en Roger (21) uit Liedekerke, zorgen voor een aangename verrassing aan de jurytafel: Ish kent de twee stoere dansers uit workshops. “Malik heeft echt een hele goede controle over zijn lichaam. En ook Roger vind ik een geweldige danser”, aldus hiphopexpert Ish.

Wie So You Think You Can Dance graag live meemaakt, kan tickets bestellen voor de acht liveshows vanaf zaterdag 7 maart 2015 om 10.00 via vtmtickets.be. Eén ticket kost €15 (incl. reservatiekost).

Bio van Min Hee Bervoets, Ish Ait Hamou, Eline De Munck en Dennis Weening