.
Isabelle Adam
vrijdag 12 oktober 2018

Isabelle A en Stijn Meuris klinken op de jaren '90

We keren terug in de tijd met Wat Een Jaar....

Welkom in 1990! Het jaar waarin Koning Boudewijn een dag zonder job zit door de abortuskwestie, de misverstanden van Pico, DDT, Oscar en co in FC De Kampioenen voor het eerst op tv te zien zijn en je nog ongegeneerd met een fleece vest over straat kon paraderen. 1990 is ook het jaar waarin lekker beest Isabelle A al huppelend de Vlaamse hitlijsten veroverde. Aan de andere kant van het muzikale spectrum zong Stijn Meuris zijn stembanden net niet aan flarden met Noordkaap. Koen Wauters test hoeveel zij nog weten over 1990 in een nieuwe aflevering van Wat een Jaar!

Dansen, dat doet iedereen in 1990 op zijn eigen unieke manier. Nathalie en Jonas verdiepen zich in de unieke dansmoves waarmee je indruk kon maken op elke plakkerige dansvloer. Kunnen Stijn en Isabelle de juiste dans linken aan de bijhorende uitvoerder?

De ‘Tingeling’ van Ali Baba stond in 1990 wekenlang in de hitlijsten. En dat allemaal dankzij een uit de hand gelopen grap van Arabeat-oprichter Serge Gobin. Maar wie vist de juiste Gobin uit een groep van 23 lookalikes?

Wat een Jaar! sluit zoals steeds af in muzikale harmonie, met een verschroeiende medley van 14 hits die de tand destijds zonder problemen hebben overleefd. Hoeveel artiesten kennen Stijn en Isabelle nog en hoeveel daarvan kunnen ze onthouden? Diegene met het sterkste geheugen zorgt ervoor dat zijn publieksaanhang met een mooie som geld naar huis mag.

Wat een Jaar, zaterdag om 20.40 op VTM.