.
Isabelle Adam
zondag 14 januari 2024

Isabelle A: “Ik heb veel meegemaakt”

Ook veel positieve dingen

In 1987 verscheen de allereerste single van Isabelle A. De zangeres is dus al een tijdje bezig en trekt binnenkort naar de CC’s in Vlaanderen met een Franstalig repertoire.

In Het Nieuwsblad blikt ze even terug op de hoogtepunten in haar carrière. En dat is geen gemakkelijke keuze.

“Ik heb enorm veel meegemaakt, ik heb heel diverse dingen mogen doen. Maar mijn doorbraak met Hé, lekker beest was toch speciaal. Toen ik voor de eerste keer die song op televisie bracht, scoorde ik meteen. De plaat is negen maanden in de hitparade blijven staan. Ook mijn passage in Liefde voor muziek was een van de hoogtepunten.”

Dankzij het programma kreeg ze de kans om ook een andere kant van zichzelf te laten zien. En daar kwam haar Franstalige kant eventjes naar boven. Iets wat de aanzet gaf tot haar nieuwe show ‘A La Française’.

“Dit zou wel eens een nieuw hoogtepunt kunnen worden. Ook om een heel persoonlijke reden. Mijn grootvader, met wie ik van mijn zesde accordeon heb gespeeld, porde me altijd aan eens in het Frans een nummer op te nemen. Hij is al een tijdje overleden en heeft dat nooit mogen meemaken. Dat vind ik jammer. Ik draag deze show op aan mijn opa. Hij zal bij wijze van spreken naast me op het podium staan.”

Bio van Isabelle A

Meer Over:

Isabelle A