.
Ismaïl Abdoul
zondag 2 juni 2024

Ismaïl Abdoul: “Ik bracht veel schade over haar en haar familie” 

Maar ze liet hem niet vallen 

Ismaïl Abdoul, bekend van ‘Special Forces VIPS’ is niet altijd een goed voorbeeld geweest voor onze maatschappij. Hij werd opgepakt en belandde zelfs een tijdje in de gevangenis. Een dealer zijn cocaïne afpakken, niks was te veel voor Ismaïl en zijn vrienden.

“De straf zat ik pas vijf jaar na de feiten uit. Ik was voordien al veranderd. In voorhechtenis bad ik als nooit tevoren en werd ik een voorbeeldige moslim. Als God me hieruit haalde, zou ik m'n leven beteren. Het moeilijke werk begint pas ná de celstraf. Ik moest m'n boetes en schulden afbetalen. Tien jaar heb ik in schuldbemiddeling gezeten. M'n loon werd beheerd door anderen. Iedereen moet echter boeten voor z’n daden”, zegt Ismaïl in Dag Allemaal.

Het is vooral dankzij zijn vrouw Charlotte dat hij wist te veranderen. Ondanks dat hij in de gevangenis zat, bleef ze hem bezoeken.

“Ondanks de schande die ik over haar en haar familie bracht. 'Toon wie je echt bent', zei ze. De gevangenispsycholoog zei dat ik het boksen moest opgeven, omdat het zogezegd een deel van het probleem was. Het tegendeel is waar. Ik ben de rechter die oordeelde over m'n vrijlating, nog altijd dankbaar dat hij me liet vechten.”

Bio van Ismaïl Abdoul