.
Iwein Segers
zondag 12 februari 2023

Iwein Segers: “Ik kon niet geloven dat hij er niet meer was” 

Zijn broer overleed op de sterfdag van hun moeder 

Op 9 juli 2022 overleed Lander Segers, de broer van komiek, acteur en zanger Iwein Segers tijdens een wandelvakantie in Spanje.

Sinds het overlijden van hun moeder trok Lander regelmatig zijn wandelschoenen aan om haar te herdenken. Zo ook tijdens die laatste fatale trip waarin hij vanuit Frankrijk richting Santiago de Compostela wandelde.

Maar Lander raakte bevangen door een hitteslag. Zo’n hitteslag is een gevolg van oververhitting bij langdurige blootstelling aan hoge temperaturen. De thermostaat in de hersenen raakt daarbij ontregeld en de lichaamstemperatuur loopt sterk op.

“De dokter slaagde er niet in om Landers temperatuur te doen zakken, waarna hij met een helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht. Helaas vielen zijn organen een voor een uit. Na een kort verblijf op intensieve zorg overleed hij: op 9 juli, dezelfde dag dat ons moeder is gestorven.”

Vreemd genoeg overleed Lander – net als hun moeder destijds – om drie uur in de namiddag. Een pijnlijk toeval waardoor Iwein aanvankelijk niet kon geloven dat zijn broer er niet meer was.

Bio van Iwein Segers