.
Jaap Reesema @ Q-POP
zaterdag 11 februari 2023

Jaap Reesema: “De druk is veel minder groot dan vroeger”

Hij kan uitbrengen wat hij mooi vindt

Tot enkele jaren geleden hadden we in Vlaanderen nog nooit van Jaap Reesema gehoord. Tot Regi met dit ‘nieuwe’ talent op de proppen kwam. Regi maakte ‘Ellie’ samen met Jake Reese, de artiestennaam van Jaap wanneer hij zich richt op Engelstalige muziek.

Maar na enkele hits met Regi als Jake Reese, wisten Regi en Jaap samen met Olivia ook een monsterhit te scoren met ‘Kom Wat Dichterbij’. Op dat moment was de trein echt vertrokken voor de zanger in Vlaanderen.

En op 10 februari is het dan zover, dan komt er een nieuwe full CD uit van Jaap. Iets waar hij heel erg naar heeft uitgekeken.

Gelukkig voor Jaap voelde hij niet meteen veel druk bij het uitbrengen van de plaat. “Vroeger had ik het heel erg als ik iets nieuws uitbracht. Maar de voorbije twee jaar heb ik best wel wat dingen kunnen loslaten. Ik wil niet meer voortdurend nadenken over hits en succes”, klinkt het in Goesting.

Die druk is vooral afgenomen doordat muziek niet het enige is waar Jaap zich op kan focussen. Hij heeft ook nog een erg succesvol podcastbedrijf. “Dat bedrijf is mijn stabiele basis en daardoor vermindert de druk op de muziek. Nu kan ik gewoon uitbrengen wat ik mooi vind. Al hoop ik natuurlijk wel dat ik op de radio gedraaid word en dat mensen mijn muziek blijven kopen.”