.
Jaap Reesema
zaterdag 24 februari 2024

Jaap Reesema: “Dit kon zo niet verder” 

Hij draaide de knop om 

Wie Jaap Reesema nu tegen het lijf loopt, moet twee keer kijken om te zien of hij het wel is. De zanger is enorm veel vermagerd en dat allemaal speciaal voor zijn fotoshoot in Mean’s Health. Nu heeft de zanger een sixpack, ook al staat dat mijlenver af van de zanger.

Maar er was een tijd dat Jaap heel wat zwaarder was en dat was een gevolg van zijn onzekerheden en emotie-eten. En daar kon hij vroeger moeilijk over praten.

“Het was niet iets wat ik graag met anderen besprak. Later heb ik het er met Sander Schimmelpenninck wel veel over gehad. Ik denk dat clowngedrag vertonen mijn manier was om er mee om te gaan, om te overcompenseren en te verbloemen hoe ik me echt voelde. ‘Dikke mensen zijn gezellig’, zei men dan, maar daar heb je geen hout aan. Niemand is blij met zichzelf in zo’n situatie”, zegt Jaap in Mean’s Health.

Het was in elk geval niet de eerste keer dat Jaap een poging heeft gedaan om af te vallen. Een vorige keer verloor hij maar liefst 30 kilo. Maar dat is al eventjes geleden.

“Toen ik een pak op maat moest laten maken voor bij de Hermes House Band en het zweet van m’n lijf gutste, keek ik naar beneden en besefte ik dat dit niet zo verder kon. Toen heb ik de knop omgedraaid en maakte ik een plan. Aan crashdiëten heb ik niet gedaan, maar ik ben wel gaan sporten en dronk nog maar één keer per week alcohol. Toetjes en snacks probeerde ik te mijden en ik minderde gewoon in eten. En dat heb ik gelukkig kunnen volhouden.”

Bio van Jaap Reesema

Meer Over:

Jaap Reesema